Skrotade och nyregistrerade Volkswagen bilar Januari 2021

Här presenteras statistik för antalet skrotade och nyregistrerade Volkswagen-bilar i januari 2021. I januari har 1 529 Volkswagen lämnats för skrotning i Sverige, medan 3 320 har nyregistrerats. Diagrammet visar de 5 mest frekventa skrotade bilmodellerna.

Drivmedel för skrotade Volkswagen i januari (redovisade)

1 000 st. Bensin

459 st. Diesel

16 st. Etanol

49 st. Naturgas

13 st. Plug-in Hybrid Bensin

8 st. Mild-Hybrid Bensin

2 st. Plug-in Hybrid Diesel

Drivmedel för nyregistrerade Volkswagen i januari (redovisade)

1 412 st. Diesel

1 290 st. Bensin

329 st. Plug-in Hybrid Bensin

202 st. Mild-Hybrid Bensin

54 st. Naturgas

Stort återvinningsvärde i uttjänta Volkswagen bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Volkswagen-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Volkswagen till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar har närmast försvunnit. Under jan har 2 319 Volkswagen strukits ur vägtrafikregistret där Diesel ingick med 459 st., medan 4 219 har nyregistrerats och där Dieseln ökat till 1 412 st. I jan. skrotades totalt 12 311 personbilar skrotats, medan 22 911 nyregistrerades.

De 5 mest frekventa Volkswagen-modellerna som skrotats.

I jan. har 506 st. Golf skrotats

I jan. har 446 st. Passat skrotats

I jan. har 188 st. Polo skrotats

I jan. har 141 st. Caddy skrotats

I jan. har 78 st. TRansporter st. 900 skrotats

De 5 mest frekventa Volkswagen-modellerna som nyregistrerats

I jan. har 711 st. Passat nyregistrerats

I jan. har 656 st. T-Roc nyregistrerats

I jan. har 528 st. Tiguan nyregistrerats

I jan. har 508 st. Golf nyregistrerats

I jan. har 284 Transporter nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken