Skrota bilen Kungälv

Vi hjälper er att skrota bilen i Kungälv och betalar 1 500 kr vid hämtning. Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning eller gör en bokning på hemsidan dygnet runt!

Bra betalt för skrotbilar & vi håller vad vi lovar

Priserna gäller kompletta bilar med original katalysator

  • 1 500 kr vid hämtning för komplett skrotbil med original katalysator.

Inlämning av skrotbil till Uffes bilskrot på Orust

  • 3 000 kr för bil med aluminiumfälgar!
  • 2 600 kr för bil med stålfälgar!
  • 1 000 kr för bil med universal eller utan katalysator!

Vid hämtning måste bilen vara rullbar, komplett, stå lättillgänglig och ha original katalysator för att full ersättning ska kunna betalas ut.

Hämtning sker med bärgningsbil oavsett om bilen är körbar eller inte.

Betalning av bilen sker med swish direkt på plats!

Ring 031-94 37 60 för mer info. eller för bokning!

Bilar från årsmodell 1989 har katalysator och är den inte utbytt är det en original katalysator. Är katalysatorn utbytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala för bilen vid hämtning. Om man är osäker kan man skicka en bild på den till vår mail : kontakt@www.skrotbilarna.se

Moderna bärgningsbilar när du skrotar din bil i Kungälv

Vi använder oss av moderna bärgningsbilar för miljövänlig och säker bortforsling av din skrotbil. Företagets bärgningsbilar har Euro 6 motorer och får köras i alla miljözoner i Sverige. Våra kunder är privatpersoner, företag, verkstäder och kommuner. Stenungsund och Tjörns kommun har vi avtal med. Från oss erhåller alla kunder ett mottagningsbevis som garanterar att bilen avregistreras och återvinns miljöriktigt. Självklart har vi tillstånd för bärgning av skrotbilar från Länsstyrelsen. Klicka på knappen nedan för att läsa om vårt tillstånd. Skrota bilen i Kungälv tryggt och säkert genom Bilbärgning Gbg AB!

Ring 031-94 37 60 för mer information!

Skrotbilen måste vara rullbar vid hämtning, komplett och ha original katalysator för att full ersättning ska kunna betalas ut. Det har ingen betydelse om bilen är trasig. Det viktiga är att alla delar så som t ex. motor, Växellåda, original katalysator batteri mm är kvar i bilen.

Är katalysatorn utbytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala för bilen vid hämtning. Om man är osäker kan man skicka en bild på den till vår mail : kontakt@www.skrotbilarna.se

Skrotbilar hämtas för återvinning och återinförande i kretsloppet. Skrota bilen i Kungälv och få ersättning. Alla fordon bärgas till Uffes bilskrot på Orust för korrekt avregistrering från Transportstyrelsen. Vi har tillstånd för bärgning av uttjänta bilar från Länsstyrelsen. Ni får ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas.

Skrota bilen med ersättning i Kungälv

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som hämtar skrotbilar. Hämtningsområde är från Kungsbacka till Munkedal vidare till Trollhättan. För bärgning av skrotbilar krävs beslut från Länsstyrelsen. Klicka och läs om vårt tillstånd från Länsstyrelsen.

Hur skrotar man en bil

Det som behövs när man skall skrota bilen i Kungälv är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett  om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Om ni skall  skrota  bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här på hemsidan eller om ni behöver beställa nytt registreringsbevis

Hur funkar det vid hämtning

Antingen bokar du på hemsidan eller ringer till oss. Vi kommer överens om tid och dag. Vi kommer med vår bärgningsbil och hämtar skrotbilen. Ni får ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas. Alla bilar som vi hämtar bärgas till en auktoriserad bilskrot. Där avregistreras fordonet från Transportstyrelsen och skriver ut skrotintyg. För mer information gå till frågor och svar.

Anlita godkända företag när du skall skrota bilen Kungälv

För att undvika problem med skrotningen av bil är det viktigt att man anlitar godkända företag så bilen verkligen blir avregistrerad. Skrotbilar klassas som farligt avfall, vilket innebär att det krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att få bärga skrotbilar. Kraven som Länsstyrelsen har för att bevilja tillstånd är bl a. att man är ett registrerat företag på bolagsverket, tillstånd till transport av farligt avfall kan endast ges till dem som visar att de har personalmässiga, tekniska och ekonomiska förutsättningar att ta hand om avfallet på ett sätt som uppfyller kraven för att skydda hälsa och miljö, att man har en speciell transportförsäkring som täcker eventuell skada som kan hända vid bärgning av skrotbilen, T ex. om bärgaren skulle tappa bilen när den transporteras, då gäller inte den obligatoriska trafikförsäkringen. Om du anlitar någon som inte har tillstånd från Länsstyrelsen är risken stor att du själv får stå för kostnaden om din skrotbil skulle vara med i en olycka efter den har hämtas från er. Tillståndet från Länsstyrelsen omprövas var 5 år och kan återkallas om Länsstyrelsen anser det. Vi på Bilbärgning Gbg AB uppfyller alla krav som Länsstyrelsen ställer på företag som bärgar/transporterar skrotbilar och har ett beviljat tillstånd av Länsstyrelsen.

Hämtningsområde

Följande område hämtar vi gratis när ni skall skrota bilen Göteborg, Kungälv, KarebyKodeStenungsundTjörnOrustUddevallaVänersborgTrollhättanLilla EdetSkepplandaPartilleLerumHärrydaMölndalKålleredKungsbackaFjäråsHisingenRingönHisings-KärraAngeredAgnesbergÖckeröSäve.

Boka hämtning här på hemsidan eller ring 031-94 37 60

Skrotpremie när man skrota bilen Kungälv

Juli 2007 försvann den statliga skrotpremien, men oftast kan man få ersättning för sin skrotbil ändå hos vissa skrotar. Importörer och tillverkare för bilar har producentansvaret, vilket innebär att bilproducenterna har mottagningsställen där du kan skrota bilen gratis.

Övergivna skrotbilar Kungälv

Kungälvs kommun har ingen skyldighet att bärga bort skrotbilar, ägaren till bilen har hela ansvaret att den forslas bort. Bilar som hindrar eller parkerats på ett trafikfarligt sätt kan bärgas bort av kommunen på ägarens bekostnad. Lämna bilen till en bilskrot i Kungälv.

För mer info. klicka på länken för att komma till Kungälvs kommun.