Skrotade och nyregistrerade Opel bilar mars 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Opel bilar i mars 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Opel modellerna som skrotas. I mars har totalt 976 st. Opel bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 798 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Opel modeller i mars (redovisade)

837st. Bensin

125 st. Diesel

13 st. Natural Gas

1 st. Mild-Hybrid Bensin

Drivmedel för nyregistrerade Opel i mars (redovisade)

451 st. Bensin

241 st. Diesel

69 st. Plug-in Hybrid Bensin

37 st. Electric

Stort återvinningsvärde i uttjänta Opel bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Opel-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Opel till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 2 343 st. Opel strukits ur vägtrafikregistret, medan 1 547 har nyregistrerats. I mars skrotades 18 683 personbilar, medan 55 161 nyregistrerades. Och under året har 45 124 personbilar skrotats medan 103 616 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Opel modeller i mars visas nedan

384 st. Astra har skrotats

153 st. Vectra har skrotats

142 st. Corsa har skrotats

70 st. Zafira har skrotats

56 st. Combo har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Opel modellerna i mars visas nedan

244 st. Grandland har nyregistrerats

200 st. Corsa har nyregistrerats

113 st. Combo har nyregistrerats

71 st. Vivaro har nyregistrerats

69 st. Astra har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken