Skrotade och nyregistrerade Opel bilar april 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Opel bilar i april 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Opel modellerna som skrotas. I april har totalt 797 st. Opel bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 338 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Opel modeller i april (redovisade)

684 st. Bensin

99 st. Diesel

14 st. Natural Gas

1 st. Mild-Hybrid Bensin

Drivmedel för nyregistrerade Opel i april (redovisade)

196 st. Bensin

73 st. Electric

56 st. Diesel

13 st. Plug-in Hybrid Bensin

Stort återvinningsvärde i uttjänta Opel bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Opel-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Opel till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 3 140 st. Opel strukits ur vägtrafikregistret, medan 1 885 har nyregistrerats. I april skrotades 16 109 personbilar, medan 23 465 nyregistrerades. Och under året har 61 233 personbilar skrotats medan 127 081 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Opel modeller i mapril visas nedan

304 st. Astra har skrotats

120 st. Vectra har skrotats

108 st. Corsa har skrotats

71 st. Zafira har skrotats

50 st. Combo har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Opel modellerna i april visas nedan

93 st. Corsa har nyregistrerats

81 st. Grandland har nyregistrerats

52 st. Mokka har nyregistrerats

39 st. Astra har nyregistrerats

28 st. Combo har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken