Skrotade och nyregistrerade Opel bilar augusti 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Opel bilar i augusti 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Opel modellerna som skrotas. I augusti har totalt 856 st. Opel bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 391 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Opel modeller i augusti (redovisade)

752 st. Bensin

93 st. Diesel

11 st. Natural Gas

Drivmedel för nyregistrerade Opel i augusti (redovisade)

268 st. Bensin

66 st. Electric

49 st. Diesel

8 st. Plug-in Hybrid Bensin

Stort återvinningsvärde i uttjänta Opel bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Opel-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Opel till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 6 355 st. Opel strukits ur vägtrafikregistret, medan 3 620 har nyregistrerats. I augusti skrotades 17 372 personbilar, medan 22 181 nyregistrerades. Och under året har 125 712 personbilar skrotats medan 232 540 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Opel modeller i augusti visas nedan

338 st. Astra har skrotats

132 st. Corsa har skrotats

125 st. Vectra har skrotats

59 st. Zafira har skrotats

40 st. Combo har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Opel modellerna i augusti visas nedan

107 st. Crossland har nyregistrerats

91 st. Mokka har nyregistrerats

70 st. Corsa har nyregistrerats

44 st. Grandland har nyregistrerats

28 st. Vivaro har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken