Skrotade och nyregistrerade Opel bilar juli 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Opel bilar i juli 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Opel modellerna som skrotas. I juli har totalt 716 st. Opel bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 383 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Opel modeller i juli (redovisade)

642 st. Bensin

68 st. Diesel

6 st. Natural Gas

Drivmedel för nyregistrerade Opel i juli (redovisade)

135 st. Bensin

123 st. Plug-in Hybrid Bensin

91 st. Diesel

34 st. Electric

Stort återvinningsvärde i uttjänta Opel bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Opel-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Opel till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 5 499 st. Opel strukits ur vägtrafikregistret, medan 3 229 har nyregistrerats. I juli skrotades 14 125 personbilar, medan 18 897 nyregistrerades. Och under året har 108 340 personbilar skrotats medan 210 359 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Opel modeller i juli visas nedan

294 st. Astra har skrotats

107 st. Corsa har skrotats

105 st. Vectra har skrotats

59 st. Zafira har skrotats

50 st. Combo har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Opel modellerna i juli visas nedan

147 st. Grandland har nyregistrerats

76 st. Mokka har nyregistrerats

36 st. Corsa har nyregistrerats

35 st. Vivaro har nyregistrerats

32 st. Combo har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken