Skrotade och nyregistrerade Kia bilar april 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Kia bilar i april 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Kia modellerna som skrotas. I april har totalt 130 Kia bilar lämnats för skrotning i Sverige, samt 2 118 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Kia modeller i april (redovisade)

78 st. Bensin

48 st. Diesel

2 st. Mild-Hybrid Bensin

2 st. Plug-in Hybrid Bensin

Drivmedel för nyregistrerade Kia i april (redovisade)

1 015 st. Plug-in Hybrid Bensin

471 st. Electric

382 st. Bensin

239 st. Mild-Hybrid Bensin

Stort återvinningsvärde i uttjänta Kia bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Kia-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Kia till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 650 st. Kia strukits ur vägtrafikregistret, medan 9 904 har nyregistrerats. I april skrotades 16 109 personbilar, medan 23 465 nyregistrerades. Och under året har 61 233 personbilar skrotats medan 127 081 har nyregistrerats


De 5 mest frekventa skrotade Kia modellerna i april visas nedan

42 st. Ceed har skrotats

22 st. Picanto har skrotats

14 st. Rio har skrotats

10 st. Sportage har skrotats

9 st. Carens

5 mest frekventa nyregistrerade Kia modellerna i april visas nedan

721 st. Niro har nyregistrerats

719 st. Ceed har nyregistrerats

188 st. Picanto har nyregistrerats

153 st. Stonic har nyregistrerats

141 st. Sorento har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken