Godkända däck från bilskrot på Volvo-242 kan bötfällas i Göteborg

Det förekommer klara och mätbara krav för hjul som ska monteras på en äldre Volvo-242. Så en fordonsägare från Göteborg kan enkelt slå fast om hjul kan skiftas med mer eller mindre utnötta hjul. Och frågan repeteras dubbla gånger varje år. Den hederlige bilinnehavaren med en Corvette monterar sina vinterhjul enligt Transportstyrelsens verifierade. Det samma gäller för sommardäcken när perioden för dubbförbud närmar sig. Att granska strukturdjupet ställer inte till några bekymmer.

Men var och hur kan tydligtvis tydas på skilda sätt. Har bilkontrollen gett klartecken bör det vara en bekräftelse på en körduglig bil. Så är det sorgligt nog inte alltid. Flertalet ägare har blivit uppmärksammade, att en snuts annorlunda uppfattning, är en oskriven lag. Även om personbilen bara gått några tio-tals mil efter besiktning kan snuten slå fast trafikfarliga däck med penningstraff som konsekvens. Detta bevisar att Trafikstyrelsens tydliggörande hjul-krav med registreringsbevis till fordonsbesiktningen inte är nog klara. Obegripliga fel finns också i Transportstyrelsens tillåtliga co2-föroreningar i bilavgaserna.

LÄS MER: Statistik nyregistrering & skrotning av Volvo bilar

Nu rullar de trafikfarligaste bilarna godkända på våra vägar. Bilinspektörer kan inte agera med insatser på bilar som spyr ut mycket mer halter än tidigare inte tillåtliga. De kan bara se miljöbovarna köra ifrån besiktningshallarna utan anmärkning enligt egna yttrande. Så det förekommer också här negativa indikationer på Trafikstyrelsens övertagande med fullmakt av villkorförteckningar från Naturvårdsverket. Men det är förmodligen bara risken för avgifter, som engagerar de flesta fordonsägare. Så för dessa gäller att mäta hela däckmönstrets yta noga för att undvika meningslösa bötesstraff, och tillåta de lärda dryfta uppkommen naturmisstag.

Begagnade däck från avregistrerade bilar kan vara en bra affär. Skroten tillhandahåller många bra hjul och bilskrot hämtade och bärgade bil i Göteborg. Priset är ofta en bråkdel av vad nya kostar. Förutom mönsterdjup bör man kontroller när däcket är tillverkat.

Godkända däck från bilskrot på Volvo-242 kan bötfällas i Göteborg

Volvo-242 från bilskrot i Göteborg utrustas i överensstämmelse med Vägverkets krav

Volvo-242 från bedöms i två kategorier beroende på totalvikten. Alla Jeep upp till 3,5 ton klassas som lätta fordon. Alla fordon följer lika regel för skattning av väglag. Vinterdäck får användas mellan 1/10 till 15/4 då även dubbhjul kan utses. Vid vintervägar måste vinterhjul finnas på fordonet mellan 1 december och 31 mars. Observera att det alltid är polisen som avgör vilket väglag som förekommer vid alla trafikkontroller.

Det är framför allt hjulens tillstånd på en Chevrolet som kan hota bilinnehavarens portmonnä. Vid sommarunderlag skall däckdjupet vara minst 1,6 mm. Likvärdigt villkor på vinterväglag är tre mm. Det sistnämnda är ett säkerhetsvillkor i och med gnidningsmotståndet minskar efter ytterligare nötning. Alla däck skall vara likvärda monterade. Detsamma gäller dessutom för en släpvagnar som är påkopplad till fordonet. De preciserade däck-kraven i all ära. Men det är alltid länsman som avgör godkänd kvalitet eller inte. Det räcker inte att ha uppmätt strukturdjup med råge på bilskrot i Göteborg om det inte innefattar hela slitbanan. Att känna sig säker efter en gynnsam bilprovning underlättar inte en sammandrabbningen med snuten.

Transportbilar och motorcykel i Göteborg blir inte förskonad från hjul-kriterierna

Transportbilar, som Iveco, Man, Daf med flera i Gunnared, har varit skonade från många föreskrifter. Vinterdäck på inte pådrivande hjul är ett sådant undantag. Men igenom trafikförfattningen (1998:1276) har normen med att skrota bilen i Göteborg ändrats sedan förste december 2019. Det visa sig också tydligt att alla utländska Bussar skall handläggas som de svenska. För som skriver:” Ett reko konkurrens- och trafiksäkert läge bör gälla för samtliga.

I princip innefattar nu likadana föreskrifter på tunga som för Impala. olikheten är, att mönsterdjupet för tunga lastbilar under vinterunderlag måste vara minst fem mm. För båge gäller minst en millimeter mönsterdjup, och inga krav finns för vinterhjul.

Sälj en avställd Camaro i Göteborg till bilskrot för professionell recirkulation

Sälj en avställd Camaro i Göteborg till bilskrot för professionell recirkulation

Äldre Camaro från Göteborg är de främsta faran till det ökande försämrade klimatet. Miljöförstöring av koldioxid med Dodge är för dessa titt som tätt större än en liten samtida bränslemotor. Att skrota bilen genom att saluföra den till en legitimerad bildemontering, är således en rejäl miljöförbättrande handling av fordonsinnehavaren.

Polo på bilskrot i Göteborg har billiga begagnade bildelar

Polo på bilskrot i Göteborg har billiga begagnade bildelar

Gamla Polo från Göteborg är de främsta faran till det ökande försämrade klimatet. Föroreningar av koldioxid är för dessa många gånger större än en mindre modern bränslemotor. Att skrotbilar hämtas gratis av bilskroten, är således en gigantisk miljöförbättrande handling av bilägaren.

Fler artiklar