Skrotade och nyregistrerade Nissan bilar april 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Nissan bilar i april 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Nissan modellerna som skrotas. I april har totalt 378 st. Nissan bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 463 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Nissan modeller i april (redovisade)

286 st. Bensin

88 st. Diesel

3 st. Electric

1 st. Mild-Hybrid Bensin

Drivmedel för nyregistrerade Nissan i april (redovisade)

273 st. Electric

155 st. Bensin

35 st. Diesel

Stort återvinningsvärde i uttjänta Nissan bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Nissan-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Nissan till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 1 060 st. Nissan strukits ur vägtrafikregistret, medan 2 845 har nyregistrerats. I april skrotades 16 109 personbilar, medan 23 465 nyregistrerades. Och under året har 61 233 personbilar skrotats medan 127 081 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Nissan modeller i april visas nedan

88 st. Micra har skrotats

68 st. Primera har skrotats

67 st. Almera har skrotats

41 st. Navara har skrotats

17 st. Kubistar skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Nissan modellerna i april visas nedan

234 st. Leaf har nyregistrerats

125 st. Qashqai har nyregistrerats

39 st. NV200 har nyregistrerats

24 st. Juke har nyregistrerats

15 st. NV300 har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken