Skrotade och nyregistrerade Ford bilar Januari 2021

Här presenteras statistik för antalet skrotade och nyregistrerade Ford-bilar i januari 2021. I januari har 833 Ford lämnats för skrotning i Sverige medan 524 har nyregistrerats. Diagrammet visar de 5 mest frekventa Ford-modellerna som skrotats.

Drivmedel för skrotade Ford i januari (redovisade)

562 st. Bensin

141 st. Ethanol

129 st. Diesel

1 st. Natural Gas

Drivmedel för nyregistrerade Ford i januari (redovisade)

335 st. Diesel

141 st. Bensin

38 st. Mild-Hybrid Bensin

9 st. Plug-in Hybrid Bensin

1 st. Mild-Hybrid Diesel

Stort återvinningsvärde i uttjänta Ford bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Volvo-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar har närmast försvunnit. Under jan. har 833 st. Ford strukits ur vägtrafikregistret medan 524 har nyregistrerats . I jan. skrotades totalt 12 311 personbilar, medan 22 911 nyregistrerades.

De 5 mest frekventa Ford-modellerna som skrotats

I jan. har 322 st. Focus skrotats

I jan. har 157 st. Mondeo skrotats

I jan. har 83 st. Fiesta skrotats

I jan. har 59 st. Escort

I jan. har 43 st. Transit skrotats

De 5 mest frekventa Ford-modellerna som nyregistrerats

I jan. har 179 st. Transit Custom nyregistrerats

I jan. har 114 st. Focus nyregistrerats

I jan. har 51 st. Transit nyregistrerats

I jan. har 36 st. Fiesta nyregistrerats

I jan. har 34 st. Transit Conect nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken