Skrotade och nyregistrerade Citroen bilar januari 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Citroen bilar i januari 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Citroen modellerna som skrotas. I januari har totalt 422 Citroen bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 335 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Citroen modeller i januari

230 st. Bensin

191 st. Diesel

1 st. Ethanol

Drivmedel för nyregistrerade Citroen i januari

193 st. Diesel

119 st. Bensin

13 st. Plug-in Hybrid Bensin

10 st. Electric

Stort återvinningsvärde i uttjänta Citroen bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Citroen-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Citroen till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. I januari skrotades 12 311 personbilar medan 22 911 nyregistrerades.

De 5 mest frekventa skrotade Citroen modeller i januari visas nedan

88 st. Berlingo har skrotats

83 st. C5 har skrotats

50 st. C3 har skrotats

43 st. Jumpy har skrotats

31 st. Xsara Picasso har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Citroen modellerna i januari visas nedan

112 st. C5 Aircross har nyregistrerats

87 st. Berlingo har nyregistrerats

50 st. C3 har nyregistrerats

36 st. C3 Aircross har nyregistrerats

18 st. Jumper har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken