Vem köper skrotbilar?

Det kan vara många aktörer som är intresserade av att köpa skrotbilar. Går inte bilen att laga är skroten det bästa alternativet att sälja den till. Även om bilen är uttjänt finns det ofta många begagnade bildelar kvar på bilen som är säljbara. Numera kan man skrota bilen ersättning på en auktoriserad bilskrot och detta på grund av att katalysatorn innehåller platina som är en ädelmetall. Det som avgör hur mycket man får när man skrota bilen är hur mycket säljbara delar det finns kvar på bilen och om original katalysatorn sitter kvar.

LÄS MER: Vilken skrot betalar mest för bilen?

När det är dags att skrota bilen i Göteborg och göra sig av med sin gammal uttjänta bil behöver man säkerställa att bilen vårdas på rätt sätt. Att ha skrotbilar som rostar och risk för läckage av miljöfarliga ämnen är brottsligt även på sin egendom. I Sverige finns det bildemonteringar som skrotar uttjänta fordon, som man kan lämna bilen till. Bilproducenterna koopererar med certifierade bildemonteringar som som är skyldiga att skrota bilar gratis. Är personbilen inte fullständig kan bilskroten kräva kompensation för bildelar som saknas. Rådgivning om vad närmaste bilskrot i Göteborg finns, kan man finna på Trafikverkets internetsida eller på Länsstyrelsen. Detta bör existera tillgängligt om man lämnar bilen på en godkänd bildemontering.

Sälja skrotbil

Bilskrotningsfonden avvecklades 2007 och därmed upphörde den statliga skrotpremien att betalas ut. Men det innebär inte att man kan få ersättning för en skrotbil. Eftersom återvinningsindustrin skriker efter metaller att köpa tjänar bilskrotar rätt bra med pengar även om de inte säljer reservdelar. Som man kan se på bilden förekommer det nästan alltid aluminiumfälgar på bilarna idag, även på de som skrotas. Aluminium är 5 gånger så värdefullt jämfört med stål. Katalysatorn innehåller antingen platina eller palladium som är en ädelmetall som återvinns.

Sälj din skrotbil för 2 000 kr till Bilbärgning Gbg AB

Skrotbilar köpes för återvinning på bilskroten i Göteborg

Innehavaren till personbilen ska ha med sig bilens registreringsbevis när man säljer skrotbilen och visa legitimation hos skrotaren. Bilägaren får ett mottagningsbevis som är ett kvitto på att bilen skall skrotas. Därefter förbereder skroten med att inspektera att bilen och fordonets dokumentations handlingar har dito chassinummer. Därefter inleds förloppet med vårdande av skadliga ämnen som till exempel servo olja, bränsle, blytyngder, kopparkabel, luftkuddar, glasrutor, och fälgar mm. Har skrotföretaget självplock kan dom nu ställa ut fordonet på området och personer i Göteborg som vill anskaffa nyttjade reservdelar kan nu demontera av det de vill ha. När alla bilkomponenter som man önskat plocka ner är ner skruvat regenereras återstående.

Slutdestinationen för bilen är Stena Recycling eller Skrotfrag i Göteborg, här mals och hackas hela fordonet ner. Återstående positioneras på en transport rulle och magneter skiljer plåt från annat material. Har du personligen ingen tillfälle att skrota bilen i Göteborg kan du ge en familjemedlem uppdrag med en fullmakt att representera dig tillfälligt. Behövs bistånd med hämtning av personbilen lovar många skrotningsföretag denna hjälp. Vissa utför det gratis medans övriga vill ha pengar för bärgningen. Man kan också kontakta med bärgningsfirmor i Göteborg som hämtar skrotbilar gratis t.ex. Bilbärgning Gbg AB.

Processen med hantering av skrotbilar

Processen med hantering av skrotbilar

Hanteringen av skrotbilar är en process som involverar flera steg för att säkerställa en miljövänlig och hållbar avyttring av fordon. Här är en översikt över hur hanteringen av skrotbilar vanligtvis fungerar.

Vill du skrota en bil?

Vill du skrota en bil?

Det första du behöver göra är att ta beslutet att skrota din bil. Detta kan vara ett svårt beslut, särskilt om du har haft bilen länge eller har känslomässiga band till den. Men det är viktigt att komma ihåg att det är ett miljövänligt beslut, eftersom bilens material kan återvinnas.

Relaterade artiklar