Vad innebär det att ett fordon är avregistrerat?

När en personbil eller annat fordon är avregistrerat betyder det att bilen är permanent borttagen från bilregistret på Transportstyrelsen. När fordonet är uttjänt lämnas det tillsammans med registreringsbeviset del 2 till en auktoriserad bilskrot för avregistrering och återvinning. Det är bara företag som är auktoriserade från Länsstyrelsen som har rättighet att eliminera skrotbilar från Transportstyrelsen. När man ska skrota sin bil och få den avregistrerad skall man kontakta en godkänd skrot för korrekt bildemontering.

Det är fordonsägarens förpliktelse att ta hand om sin bil på ett säkert sätt alternativt lämna in den för bilskrotning. Enligt miljöbalken är det olagligt att låta uttjänta bilar släppa ut ämnen som kan leda till föroreningar. Bästa tipsen från Naturvårdsverket! Recycling av uttjänta fordon med stöd av bilskrotningsförordningen. Du återvinner ditt fordon igenom att köra den till ett mottagningsställe för skrotbilar alternativt till en ackrediterad bilskrot. Myndigheterna på din ort kan lämna fakta om vilka mottagningsställen som finns i din närhet.

Dyrbara reparationer av bilen pressar otaliga bilägare att skrota sin bil i Göteborg. Även om vissa gör detta med avsikt att göra miljön en tjänst är det likväl den enskilda ekonomin som är ändamålet för majoriteten i en sådan situation. Ibland upptäcker bilägaren själv en avvikelse på bilen. Men i majoriteten av fallen kommer när man gör den årliga bilbesiktningen. Oberoende argument tvingas fordonet fixas eller ställa iordning igen till giltig kondition.

Ett avregistrerat fordon är permanent borttagen från Transportstyrelsen

Avregistrering är skrotning och skall inte förväxlas med avställning

Att avregistrera ett fordon innebär att fordonet tas bort från Transportstyrelsens bilregister. Den sedvanliga anledningen till en avregistrering är att man skrota bilen i Göteborg eller någon annanstans . Vad sker med personbilen när skrotfirman får den? Det är bra för miljön att begagnade bildelar omhändertas och återanvänds. När du skrota din bil tas t ex. hjul, blyvikter, generator, bakaxel, motorblock, servoolja, glykol och bagagelucka. Andra delar som glykol, köldmedel för klimatanläggning, oljor i fordonets, servostyrningssystem och bromssystemet destrueras på ett klimatvänligt sätt. När du lämnar personbilen skall du ha med dig id-kort och fordonets dokument.

Är du inte själv ägare till fordonet eller om ska skrota en bil för dödsbo skall du ha en fullmakt som uppvisar att du får lämna personbilen för skrotning. Vad kostar det att skrota en bil? I och med det finns ansvar för importörer och bilproducenter är det kostnadsfritt att skrota en komplett bil. Fattas det däremot reservdelar på bilen som t ex. växellåda eller turboaggregat kan det uppstå en debitering. En del bilskrotar erbjuder även gratis bärgning av bilen om man inte kan överlämna den själv, samtidigt som andra tar betalt för transporten. För din försäkran, kräv mottagningsbevis av den som transporterar din utslitna personbil. Det existerar dessvärre oseriösa företag på marknaden som kan åstadkomma besvär för dig och din skrotbil. Vad händer med bilskatten och försäkringen? När Transportstyrelsen fått information från en auktoriserad bilskrot i Göteborg om att du lämnat in bilen för återvinning återbetalas överskjutande skatt och försäkring till ägaren.

En skrotad Lotus från från Göteborg på bilskrot kan förorsaka framtida problem

En skrotad Lotus från från Göteborg på bilskrot kan förorsaka framtida problem

Destruera din uttjänade Lotus från Göteborg. Och saluför den till en ackrediterad bilåtervinnare, som borgar för att fordonet återvinns för att användas i nyframställning. Alternativt återbrukas begagnade bildelar efter skrotning, sanering och avregistrering. Dieselmotorer har under de senaste tio åren förkovrats till avgörande låga co2-utsläpp i föroreningar.

Lämna defekta Opel-Kapitän på bilskrot till seriös aktör i Göteborg

Lämna defekta Opel-Kapitän på bilskrot till seriös aktör i Göteborg

Sälj din uttjänta och till åren komna Opel-Kapitän från Göteborg för bilåtervinning och bidra till natur-förbättring. En bil, som är tio år eller äldre, är väldig bidragande till det försämrade klimatet. Det är väl nuförtiden allmänt känt, att koldioxiden i bilutsläppen från en Honda-Prelude är komplikationen med temperaturhöjande klimatpåverkan, som anses vara vårt största miljö bekymmer.

Andra artiklar