Vad gör jag med min trasiga bil?

Det är enkelt att bli av med en trasig bil numera. Är det ett gammalt fordon finns det en bilskrot i Göteborg som är beredd att köpa den. Även om bilen inte är körbar och den måste hämtas med bärgare. Ersättningen är lägre om skroten måste hämta den, jämfört om man lämnar bilen själv. Systemet med att bilproducenterna ska skrota bilar gratis har spelat ut sin roll. Eftersom i princip alla bilskrotar betalar en liten skrotpremie för att få in skrotbilar och det beror på bättre återvinningsvärde. Förr var det rosten som fick svenska folket att skrota bilen. Idag är det uteslutande kostnaderna för att laga den som är boven i dramat. Att söka upp en bilverkstad och laga den för 15 000 kr när fordonet endast är värt 5 000 kr är inte ekonomiskt försvarbart.

I och med att nästan alla skrotbilar har katalysator så finns det ett skrotvärde någonstans mellan 1 000 – 2 000 kr. Detta gäller även trasiga bilar. Har man möjlighet att själv lämna fordonet till skroten får man bäst betalt. Behövs hämtning dras det oftast bort 1 000 kr från ersättningen. Är skrotbilen långt från bilskroten kan avdraget vara större.

Antingen lagar du bilen eller så skrotar du den

Skrotning bil med återvinning och fragmentering

Att skrota bilen i Göteborg med en liten skrotpremie kan vara en bättre affär. För att vara trygg på att fordonet skrotas ska man sälja till en auktoriserad bildemontering som utfärdar ett mottagningsbevis och som redogör avsikten med fordonet. Det man lämnar till bilskroten är registreringsbeviset del 2. Utan bilens handlingar kan man inte avregistrera bilen från Transportstyrelsens system. Om man säljer fordonet till ett företag och gör ägarbyte, då tillhör bilen företaget och de kan bestämma ödet för den även om de har lovat att fordonet inte ska säljas vidare etc. För att vara helt säker på att ditt trasiga fordon skall skrotas måste man göra affärer med seriösa aktörer som ger dig ett skrotintyg.

Vad kostar det och skrota bilen?

Vad kostar det och skrota bilen?

Majoriteten av svenska kommuner erbjuder kostnadsfri bilskrotning, vilket innebär att du inte behöver betala några avgifter direkt till bilskroten för att bli av med din gamla bil, så länge den är komplett. Du har flexibiliteten att välja mellan att själv leverera bilen till skroten eller att anlita en bärgare, där eventuella kostnader kan tillkomma eller om den saknar någon väsentlig bildel.

Hur mycket får man för att skrota sin bil?

Hur mycket får man för att skrota sin bil?

Du kan få 3 500 kr betalt från en bilskrot 6 mil norr om Göteborg, när du lämnar bilen själv. Vid upphämtning är ersättningen 2 000 kr. Hos övriga bilskrotar i Sverige kan du generellt sett förvänta dig att få mellan 1 000 och 2 000 kronor för en skrotbil. Om bilen är i gott skick och innehåller värdefulla delar kan du få mer betalt. Priset du kan få för att skrota bilen i Göteborg varierar beroende på flera faktorer, inklusive fordonets skick, ålder, modell, vikt och metallinnehåll. I Sverige bestäms skrotvärdet ofta utifrån bilens vikt och det pågående priset på skrotmetall.

Relaterade artiklar