Bilskrot yrkar ofta med byte av strålkastare på Rover i Göteborg

Växling av en sprucken strålkastare i Rover från Göteborg är en riktning i utökningen av personbilens varaktighet. Numera är köplusten av prisvärda personbilar från bilskrot i Göteborg avsevärt större än utbudet. Nytillverkade fordon är osäljbara under tiden som kön av konsumenter efter begagnade eskalerar. Det är otvetydigt att miljöbekymren får stryka på foten för den spirande situationen.

LÄS MER: Statistik skrotade & nyregistrerade personbilar i Sverige

På senare år har flera medlemmar i familjer dumpat sina personbilar för att resa kollektivt. Men den pågående pandemin har vänt upp och ned på ett numera invant beteende. Uppmaningen att använda Hyundai-Atos för att kringgå smittorisken genom samröre har gett effekt. På toppen av människors önskelista är förvärv av en andrabil. Men hushållsbudgeten accepterar enbart en prisvärd version. Så nu är klimataktivisterna på en obehaglig taktiskt tillbakadragande. Ett uttjänt färdmedel, med stora CO2-föroreningar och med föråldrade trafikskadliga bildelar undviker skrotning med pytteliten restaurering.

Prisvärda begagnade komponenter ihop med billiga reparationer kan tänja körlängden med flera år. Det orsakar först och främst till ett försämrat klimat. Men progressen går inte att justera med rådande författningar. Utbyte av begagnade bildelar i en gammal utsliten personbil kommer att hålla samman med flera snarlika lagningar av uttjänta reservdelar. För nuförtiden tycks det vara lukrativt att pressa den sista kraften ur bilen före bilskrotning.

Bilbärgning Gbg AB flyttar och skrota bilen gratis. Alla skrotbilar har ett viss värde, för att vi skall  kunna hämta din skrotbil gratis och eventuellt ge en skrotningspremie måste bilen vara komplett (det får inte saknas väsentliga delar så som t ex. motor, katalysator, växellåda). Ta med dig registreringsbeviset för att få bilen avregistrerad på Transportstyrelsen. Bilägaren kan efter det få ett skrotintyg utskrivet.

Bilskrot yrkar ofta med byte av strålkastare på Rover i Göteborg

Annorlunda förfaringssätt att införskaffa strålkastare till Rover från Göteborg

En ålderstigen Rover från Göteborg kommer till slut ett tillfälle då en trasig strålkastare skall bytas. Nu förekommer det många val att tänka på. Måste en ny inköpas från en certifierad bilverkstad, som säkerställer för original-delen eller kan man skaffa en ny piratdel. Det förekommer även beg. reservdelar att förvärva hos vissa bildemonteringar. Vill man ha det mest prisvärda alternativet bestämmer man sig för skrota bilen i Göteborg där man kan skruva ner delarna själv. Priserna för de olika klasserna skiftar markant. Så valet ska bero på personbilens resterande kalkylerade långvarighet. Att skaffa en reservdel som klart överstiger nyssnämnda är som att kasta pengar i sjön. Och att köpa en dyr originaldel till en Subaru-GL faller i alla lägen. Piratdelar på Mekonomen, AD-reservdelar eller franska hemsidor står sig gott i konkurrensen av kvaliteten. Men det är sannolikt, att en eftersökt bildel finns på någon legitimerad skrot. Av Sveriges cirka trehundra skrotföretag är 50 % enade i en stor reservdelskedja, som navigeras av Märkesdemo. På några sekunder kan hela varulagret tas fram på deras internetsida. Avgifter, bedömd beskaffenhet och skrotar kommer upp på skärmen, när bilmärket är känd. Men riktigt snikna bilägare i Göteborg plockar ner bildelen själv med fullmakt på en skrot med självplock. Även om inga garantier avges kan köparen utvärdera reservdelens varaktighet efter ålder.

Skifte av strålkastare ökar levnadslängden för en gammal Rover från Göteborg

Det blir givetvis mest prisvärt att personligen byta ut strålkastare i Nissan-Primera från Göteborg. Till stöd finns mängder filmade anvisningar på internet. Så när inga särskilda verktyg behövs borde en händig människa greja uppdraget lätt. Men är ägaren skeptisk att mecka själv existerar det assistans att anlita. Den senaste tiden har många av mindre egenägda bilverkstäder grundats. De är som klippt och skurna för byte av medhavd bilkomponent. Så den kalkylerande fordonsägaren kommer att märka, att den hopräknade utgiften för lagningen förmodligen är mindre än en 30% av mottagen prisförslag från en Vw-Beetle verkstad.

Värdet av skrota bilar som Subaru-1800 från Trollhättan är diskutabelt

Värdet av skrota bilar som Subaru-1800 från Trollhättan är diskutabelt

Nu är det lönande att växla spolarpump i en mossig Subaru-1800 från Trollhättan. Åtgärden förlänger åldern med ett antal år eller minst till den nästa obligatoriska besiktning. En del folk tycker detta är för djävligt, som klimatkämparna slåss om. Ju tidigare man skrota bilen i Trollhättan av ett gammal koldioxid-monster desto lämpligare är det naturligtvis ur klimataspekt.

Skrota bil eller byte av motorfästen på Mitsubishi-Grandis i Uddevalla

Skrota bil eller byte av motorfästen på Mitsubishi-Grandis i Uddevalla

Nu är det ekonomiskt att byta motorfästen i en äldre Mitsubishi-Grandis från Uddevalla. Prestationen ökar levnadsåldern med flera år eller minst till den nästkommande obligatoriska besiktning. Det här går inte den väg, som miljökämparna strider om. Ju förr man skrota bilen i Uddevalla av en äldre koldioxid-best återvinns dess bättre är det självklart ur miljöhänseende.

Relaterade artiklar