Volkswagen-Chico fungerar som skrotbil

Klenoder, som Volkswagen-Chico har gestaltas, som en av de främsta anledningen till dagens allt uslare klimat. Naturförstörelse som bränder, stormar och stora vattenflöden sammankopplas till den ökande skrota bilen temperaturen. En tredjedel av alla koldioxidutsläpp kommer från diesel och bensinmotorer. Det lägger sig som ett täcke i atmosfären och medverkar till en permanent stigande temperatur. Det är gamla bilar som i särklass är de största miljöfarorna.

En granskning från Infrastrukturdepartementet rekommenderar, att alla bilar som nått 10 års ålder bör lämnas in till en godkänd bildemontering för demontering. Med detta som underlag är det överraskande att fastslå, att dessa gamla kördugliga Volkswagen-Chico slår rekord i försäljning och efterfrågan. Men den uppkomna situationen kan härledas till rädslan för den fruktade virus sjukdomen.

Volkswagen-Chico konkurrerar med kollektivtrafiken

Allmänna rekommendationer från Regeringen, som två meters mellanrum också munskyddens lägre innebörd, har ökat gemene mans motvillighet att använda kollektivt. Att riksdagens också föreslår privatpersoner att köra bil förändrar inte skepticismen. Men hälften av hushållet har inte möjlighet att utnyttja något fordon. Av den orsaken är det mycket mer väsentligt än allt annat att få tag i ännu en körduglig Volkswagen-Chico, så att alla i familjen kan åka på ett obekymrat vis. För referenserna i all ära, klaffar nog tvåmeters-principen för sittande folk. Men för människor i förflyttning på svårframkomliga utrymmen låter det mer som en utopi. Av den anledningen ska förvärvande av en andrabil ställas i främsta rummet.

Uttjänta Volkswagen-Chico rullar vidare

Billiga kördugliga Volkswagen-Chico med stora koldioxidgaser och usel trafiksäkerhet kan i de flesta fall ses som skrotbilar. Förutom att skrota bilen har de blivit tilltalande för den organiserade brottsligheten för otillåten utrikeshandel speciellt till Väst-Afrika.

Där är vinsten ca tio gånger mer än liknande svenska priser. Och det har etablerats en mängd mindre bilverkstäder, som med ringa medel kan få rostiga trafikfarliga Volkswagen-Chico godkända genom en bilbesiktning. Så konkurrensen finns redan för familjen, som är på jagande efter en prisvärd gammal andra-bil.

Pandemin ändrar förutsättningar för Volkswagen-Chico

Auktoriserade bilskrotar, som mestadels skrotar bilen för demontering, attraherar bilinnehavare med stora ersättningar. Några miljövänner har föredragit att lämna fordonen här med god ansvarskänsla, genom att avbryta vidare farande av försvagning och lägre trafiksäkra bilar. Men igenom farhågan att använda kollektivt har den stora efterfrågan höjt priserna.

De uttjänta bilarna kommer att leva vidare. Klimat och ärenden kommer i andra hand av familjens trygghet under beordrade turer. Så de här bättre begagnade Volkswagen-Chico säljs som aldrig förr. Ur natursynpunkt är det ett steg tillbaka otaliga årtionden. Och frågan är omöjlig att undvara. Kommer den att stanna där för evigt?