Skrotade och nyregistrerade Opel bilar november 2021

Här presenteras statistik om antalet skrotade och nyregistrerade Opel bilar i november 2021. I diagrammet visas de 5 mest frekventa Opel modellerna som skrotas. I november har totalt 790 st. Opel bilar lämnats för skrotning i Sverige samt 420 har nyregistrerats.

Drivmedel för skrotade Opel modeller i november (redovisade)

658 st. Bensin

121 st. Diesel

10 st. Natural Gas

1 st. Ethanol

Drivmedel för nyregistrerade Opel i november (redovisade)

200 st. Bensin

126 st. Electric

70 st. Diesel

24 st. Plug-in Hybrid Bensin

Stort återvinningsvärde i uttjänta Opel bilar

Naturvårdsverkets förordningar ”SFS 2007/185” till bilproducenterna samt ”Bilskrotningsförordningen SFS 2007/186” har bidragit till ett ökat intresse för Opel-ägare att skrota bilen. I korthet innehåller direktiven krav på 95 procents återvinning av bilens vikt samt förbud att kräva betalning för skrotning av fordon upp till 3,5 ton totalvikt. I gengäld erhöll de auktoriserade bilskrotarna ensamrätt att utfärda skrotintyg för avregistrering hos Transportstyrelsen. Efter ett decenniums utvecklingsarbete har branschen lyckats nå ställt återvinningsmål, som även får innefatta återanvändning av begagnade bildelar. Och det har betytt att skrotbilarnas värde skjutit i höjden. Den ständiga reproduktionen av återvunnet järn, koppar och aluminium ger en lönsamhet, som kommer bilägarna till del. Ersättning, som bjuds i dag, är mångfalt större än den gamla indragna statliga skrotpremien. Så idag tjänar ingen på dumpning av skrotbilar i naturen.

Lämna din Opel till en auktoriserad skrot när den är uttjänt

Men det krävs vissa förberedelser för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Senaste utgåvan av registreringsbeviset skall lämnas tillsammans med fordonet. En fullmakt krävs om fordonet lämnas in av någon annan än ägaren. Vid dödsbo gäller speciella regler. Legitimering skall ske när mottagningsbeviset lämnas ut. Det här dokumentet är ett kvitto för att ägaransvaret övergått till mottagaren och gäller som värdehandling till information om strykning ur vägtrafikregistret erhållits.

Konsekvensen har blivit att synen av övergivna gamla bilar närmast försvunnit. Under året har 8 740 st. Opel strukits ur vägtrafikregistret, medan 4 878 har nyregistrerats. I november skrotades 16 441 personbilar medan 23 295 nyregistrerades. Och under året har 174 496 personbilar skrotats medan 303 671 har nyregistrerats.

De 5 mest frekventa skrotade Opel modeller i november visas nedan

314 st. Astra har skrotats

117 st. Vectra har skrotats

100 st. Corsa har skrotats

54 st. Zafira har skrotats

45 st. Combo har skrotats

De 5 mest frekventa nyregistrerade Opel modellerna i november visas nedan

102 st. Mokka har nyregistrerats

79 st. Corsa har nyregistrerats

79 st. Vivaro har nyregistrerats

59 st. Crossland har nyregistrerats

30 st. Grandland har nyregistrerats

KLICKA HÄR för att se statistik på övriga bilmärken