Får man betalt för att skrota bilen?

Numera kan man faktiskt få upp till 3 500 kr när man lämnar en uttjänt bil till skroten. Kraven är att bilen skall vara komplett med original katalysator för att full ersättning ska betalas ut. Alla personbilar från 1989 har katalysator och så länge den finns kvar kan man tjäna en slant på sin skrotbil. Är katalysatorn däremot bytt eller borttagen är skrotpremien betydligt lägre. Behöver man hjälp med att hämta skrotbilen försvinner ersättningen helt eller delvis.

Ifall man ska skrota en bil på en bilskrot i Göteborg som utgör en del i bilproducenternas organisation (Bilsweden) kan man inte räkna med någon betalning. Detta utifrån det producentansvar som ligger på branschen, vilket medför att de ska skrota bilen gratis. Föredra man däremot att lämna den till en bilskrot som inte ingår i denna organisation tenderar de att betala mer. Man bör alltså checka det här i förväg. Vanligtvis erbjuder majoriteten även hämta skrotbilen gratis och i vissa fall betalas även en slant ut.

Bilbärgning Gbg AB köper och hämtar din skrotbil gratis i stora delar av Västra Götaland. Mellan Kungsbacka och Uddevalla vidare till Trollhättan får man betalt vid hämtning. Kontakta oss på 031-94 37 60 för att boka hämtning av skrotbilar. Vi samarbetar med Uffes bilskrot som är en auktoriserad bilskrot på Orust. Här kan man själv lämna sin skrotbil och få bättre betalt. Företaget har även självplock av begagnade bildelar till riktigt bra priser.

Absolut får du en ersättning när du skrotar en komplett bil

Det grundläggande är att kolla företaget som transporterar fordonet, Att de har tillstånd för transport av uttjänta fordon (farligt avfall) från Länsstyrelsen. Att använda legitimerade seriösa demonteringsföretag är lika med en problemfri skrotning av din bil. Lämna på inga villkor din uttjänta bil utan att få ett mottagningsbevis från ett ackrediterat aktör där det är uppenbart att skrotbilen ska demoleras och tas bort från Transportstyrelsen. Det förekommer påhittade företag som försöker köpa upp billiga uttjänta bilar för att sälja vidare.

Den obligatoriska skrotbilspremien och bilskrotningsfonden upphörde 1/7-2007 vilket innebar att auktoriserade bilskrotar inte är skyldiga att betala för att skrota bilen i Göteborg. Det föreligger i stället skrotar som ibland ger betalt för kompletta fordonsvrak med original katalysator. Det är Vanligtvis de bilskrotar som inte ingår i producenternas nätverk som betalar mest för din skrotbil. Skall man skrota bilen ersättning skiftar den från 0 kr till c.a 3 000 kr. Har man i stället en nyare trasig motorfordon med många funktions dugliga delar kan man erhålla betydligt mer.

Kontakta därför flertal legitimerade bildemonteringar för prisinformation. Vid inlämning bör ägaren till bilen ha registreringsbevis del 2 med sig. Om skrotbilen lämnas av ett ombud ska denne ha en fullmakt från fordonsägaren. Töm alltid fordonet på saker som inte bilrelaterat. Finns det sopor och annat i bilen kan skroten ta betalt för att ta emot bilen.

Okomplicerad guide för att skrota en bil

Okomplicerad guide för att skrota en bil

Att skrota en bil är ett enkelt och miljövänligt sätt att ta hand om en uttjänt bil. Genom att återvinna materialen i bilen kan vi minska mängden avfall och bidra till en mer hållbar framtid.

Bilskrot tävlar om uttjänade Skoda-125

Bilskrot tävlar om uttjänade Skoda-125

Prisvärda kördugliga Skoda-125 har nått en försäljningstriumf som sällan tidigare upplevts. Detta beror på den uppkomna omständigheten med den pågående fruktade epidemin. Rädslan att resa kollektivt har inte ebbat ut via riksdagens rekommendationer.

Fler artiklar