Skrotbil Renault-Avantime går igen

Mot alla förståndiga sannolikheter skjuter säljande av prisvärda kördugliga Renault-Avantime i taket, som sällan tidigare har setts. Med stöd av politiska beslut har bilkörning till och från arbetet stegvis ändrats till allmänna bussresor. Styrmedel som Bonus-Malus, ökade bränslepriser och trängselskatter har gynnat till den miljöförbättrande handlingen. Familjens andra-bil har skrotats.

Men mitt uppe i den rådande virus sjukdomen kommer tillsägelser som kvickt ruckar rutinerna. De ger näring till en av bilhistoriens uppseendeväckande försäljningsframgångar, genom att skrotade Renault-Avantime förvandlas till riktigt fina exemplar.

Renault-Avantime konkurrerar med kollektivtrafiken

Allmängiltiga inrådan från Regeringen, som 2 meters mellanrum och munskyddens mindre innebörd, har höjt gemene mans olust att använda spårvagn. Att regeringens därtill föreslår privatpersoner att använda bilen förändrar inte misstroendet. Men alla av hushållet har inte möjlighet att utnyttja en personbil.

Av den orsaken är det mer centralt än allt annat att köpa ännu en begagnad Renault-Avantime, så att alla i hushållet kan åka på ett obekymrat sätt. För rekommendationerna i all aktning, funktionera nog tvåmeters-föreskriften för sittande personer. Men för människor i omlopp på trånga utrymmen låter det mer som en utopi. På grund av detta skrota bilen Göteborg skall inskaffande av en andrabil främjas.

Uttjänta Renault-Avantime rullar vidare

Billiga kördugliga Renault-Avantime med stora växthusföroreningar och usel trafiktrygghet kan i de flesta fall ses som skrotbilar. Frånsett att återvinna bilen har de blivit begärlig för den organiserade kriminaliteten för laglös utskeppning speciellt till Nigeria. Där är priset uppemot elva gånger mer än liknande svenska priser. Och det har startats en mängd små verkstäder, som med anspråkslösa medel kan få gamla Renault-Avantime godkända igenom en bilprovningen. Så tävlingen finns allaredan för familjefadern, som är på jagande efter en billig besiktigad andra-bil.

Pandemin ändrar förutsättningar för Renault-Avantime

Behöriga bilskrotar, som normalt skrotar bilen för miljön, frestar bilägare med höga ersättningar. Några miljökamrater har utsett att lämna bilarna här med god ansvarskänsla, genom att hindra mer körning av försvagning och lägre trafiksäkra personbilar. Men via rädslan att resa allmänna bussar har den stora efterfrågan ökat priserna. De uttjänta bilarna förblir antagligen på vägarna i många år framöver. Natur och trygghetsfrågor är sekundärt av hushållets säkerhet under tvungna resor. Så dessa bättre begagnade Renault-Avantime går åt som smör i solsken. Ur klimatsynpunkt vrids klockan tillbaka många årtionden. Och frågan är oundgänglig. Kommer det förbli så här för alltid?