Skrotade Kia-Sportage bilar rustas upp

Under pågående virus sjukdomen är avyttring av besiktigade Kia-Sportage på väg att slå rekord. Genom ihärdig miljömässiga anklagelser och politiska ställningstagande har en långsam men säker övergång från bilåkande till bussresor observerats. Framför allt är det åkturerna till arbetsplatser som förändrats. Det föreligger inga betänkligheter om att förbränningsmotorerna producerar en tredjedel av planetens sammanlagda avgaser. Att dessa orsakar farliga förödelse igenom klimatrubbning är likaså ett bevisat realia. Politiska beslut om chockhöjda bilskatter och dieselpriser tillsammans med trängselskatter påverkar också fordons trafik ogynnsamt.

Så många årtiondens förbättring utvisar på en sjunkande riktning för fossildrivna bilar. Men det fordrar inte så mycket för att alla uppfattningar skall revolutionera. Kördugliga Kia-Sportage har återerövrat tronen för resandet.

Kia-Sportage konkurrerar med kollektivtrafiken

Globala råd från Folkhälsomyndigheten, som 2 m avstånd samt munskyddens mindre betydelse, har ökat vanligt folks motsträvighet att använda kollektivt. Att regeringens därtill föreslår vanligt folk att använda bilen förändrar inte misstroendet. Men hälften av familjemedlemmarna har inte möjlighet att utnyttja någon bil. Fördenskull är det mycket mer väsentligt än allt annat att erhålla ytterligare en besiktigad Kia-Sportage, så att alla familjemedlemmar kan åka på ett obekymrat sätt. För rekommendationerna i all anseende, klaffar nog 2 m-riktlinjen för sittande personer. Men för folk i rörelse på besvärliga områden framställs det mera som en utopi. För den skull ska köpet av en andrabil prioriteras som nummer ett.

Uttjänta Kia-Sportage rullar vidare

Prisvärda begagnade Kia-Sportage med stora växthusutsläpp och oduglig trafiktrygghet kan i många fall betraktas som skrotbilar. Förutom att återvinna personbilen har de blivit attraktiva för den olagliga brottsligheten för laglös export speciellt till Afrika. Där är försäljningspriset ca elva gånger mer än motsvarande svenska priser. Och det har vuxit fram många små bilverkstäder, som med simpla medel kan få gamla Kia-Sportage godkända igenom en bilprovningen. Så tävlingen förekommer allaredan för familjen, som är på jagande efter en billig gammal andra-bil.

Skrotbilar från Örnsköldsvik kan säljas till bilskrot med hög ersättning

Auktoriserade skrotföretag, som som oftast skrotar bilen för bildelar, attraherar fordonsinnehavare med höga betalningar. Några klimatkamrater har valt att lämna personbilarna här med god ansvarskänsla, igenom att avbryta mer åkande av försvagning och mindre trafiktrygga personbilar.

Men igenom bilskrot Göteborg fasan att åka kollektivt har den stora efterfrågan trissat upp priserna. De uttjänta fordonen förblir antagligen på vägarna i många år framöver. Miljö och trygghetsförfrågan är sekundärt av hushållets trygghet under tvungna åkturer. Så de här prisvärda kördugliga Kia-Sportage går åt som smör i solsken. Ur natursynvinkel vrids klockan tillbaka många årtionden. Och frågan är oundgänglig. Kommer den att stanna där för jämnan?

Nissan-Cherry lämnas inte till återvinning

Nissan-Cherry lämnas inte till återvinning

En gammal Nissan-Cherry har plötsligt blivit efterfrågad på Kvd.se.En allvarlig händelse, som virus sjukdomen, kan snabbt förändra på etablerade uppförande och behandlingssätt. Det är den sjuka ångesten för någon händelse som ideligen igångsätter en kedjereaktion.

Bilskrot tävlar om uttjänade Nissan-Cedric

Bilskrot tävlar om uttjänade Nissan-Cedric

Prisvärda kördugliga Nissan-Cedric har nått en försäljningsframgång som aldrig tidigare varit med om. Och det hänger på den uppkomna omständigheten med den pågående fruktade covid-19. Skräcken att resa allmänna bussar har inte avtagit genom riksdagens rekommendationer.