BMW-Z3 fungerar som skrotbil

Fordon, som BMW-Z3 har gestaltas, som en av de värsta orsakerna till nutidens allt sämre klimat. Klimatkatastrofer som skogsbränder, stormar och höga vattenflöden sammankopplas till den höjda temperaturen. 1/3 av alla växthusgaser kommer från fossildriva bränslemotorer. Det lägger sig som en dimma i atmosfären och medverkar till en ständig stigande temperatur. Det är gamla bilar som är överlägsen de största bovarna.

En granskning från Motormännen skrota bilen Göteborg föreslår, att alla personbilar som nått 10 års levnadsår ska överlämnas till en godkänd skrot för demontering. Med detta som underlag är det otroligt att fastlägga, att de här gamla kördugliga BMW-Z3 slår rekord i försäljning och efterfrågan. Men den uppkomna omständigheten kan härstamma till rädslan för den härjande virus sjukdomen.

BMW-Z3 konkurrerar med kollektivtrafiken

Globala rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, som två meters mellanrum samt munskyddens mindre mening, har ökat allmänhetens olust att resa spårvagn. Att folkhälsomyndigheten också föreslår allmänheten att köra bil ändrar inte misstroendet. Men alla av familjemedlemmarna har inte möjlighet att utnyttja någon bil. På grund av detta är det mycket mer väsentligt än allt annat att äga ännu en gammal BMW-Z3, så att alla i familjen kan köra på ett tryggt sätt. För rekommendationerna i all ära, funktionera nog 2 m-riktlinjen för sittande människor. Men för personer i omlopp på begränsade ytor gestaltas det mer som en illusion. Av den anledningen skall köpet av en andrabil behandlas med förtur.

Uttjänta BMW-Z3 rullar vidare

Billiga kördugliga BMW-Z3 med höga CO2-gaser och undermålig trafiksäkerhet kan i en del fall ses som skrot. Med undantag av att skrota personbilen har de blivit attraktiva för den organiserade brottsligheten för otillåten utskeppning i första hand till Afrika. Där är avkastningen cirka tio gånger större än liknande svenska priser. Och det har vuxit fram en mängd mindre verkstäder, som med primitiva upprustningar kan få gamla BMW-Z3 godkända igenom en bilprovningen. Så konkurrensen finns redan för familjen, som är på jagande efter en billig körduglig andra-bil.

Skrota bilen miljövänligt i Göteborg bör föregås av andra klimatförbättringar

Behöriga bildemonteringar, som normalt kasserar personbilen för reservdelar, attraherar fordonsägare med höga betalningar. Några klimativrare har valt att överlämna personbilarna här med gott samvete, igenom att upphöra med mer åkande av försvagning och lägre trafiktrygga personbilar.

Men genom ångesten att resa allmänna bussar suget efter den gamla bilen höjt priserna. De kasserade bilarna kommer att leva vidare. Natur och säkerhetsförfrågan kommer i skuggan av familjens trygghet under tvungna resor. Så dessa billiga kördugliga BMW-Z3 går åt som smör i solsken. Ur klimatsynvinkel vrids klockan tillbaka flera årtionden. Och frågan är essentiell. Kommer det förbli så här för evigt?

Bilskrotar hämtar objekt hos besiktning i Bollnäs

Bilskrotar hämtar objekt hos besiktning i Bollnäs

Först ett besök för bilbesiktning i Bollnäs, därnäst kostsamma renoveringar på en bilverkstad, efter noga tänkande att återvinna bilen hos närliggande behörig bilskrot. En stor del av de trettiofem % bilägare, som får allvarliga tvåor i bilprovningens rapport.

Alla fordon når inte bilskrotning i Björlanda

Alla fordon når inte bilskrotning i Björlanda

Kostnader eller ersättningar för bildemontering i Björlanda har ständigt orsakat en del besvär. På den tiden då en skrot tog ersättning för återvinning och avfärda den från bilregistret på Transportstyrelsen föredrog många fordonsägare olaglig dumpning.