Bilskrot Fjärås

Köper skrotbilar i Fjärås för bilskrot. Betalning vid hämtning är 500 kr för komplett bil med original katalysator. Uffes bilskrot på Orust är det företag som avregistrerar och skrotar bilen. Företaget är auktoriserat och återvinner fordonet miljövänligt. Betalning och mottagningsbevis uppbärs direkt vid hämtning.

Ring 031-94 37 60 eller klicka på knappen för mer information

Skrotbilen måste vara rullbar vid hämtning, komplett och ha original katalysator för att full ersättning ska kunna betalas ut. Det har ingen betydelse om bilen är trasig. Det viktiga är att alla delar så som t ex. motor, Växellåda, original katalysator batteri mm är kvar i bilen.

Är katalysatorn utbytt till en universal katalysator har vi ingen möjlighet att betala för bilen vid hämtning. Om man är osäker kan man skicka en bild på den till vår mail : kontakt@www.skrotbilarna.se

Bilskrot i Fjärås hämtar skrotbilar

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som hämtar skrotbilar till bilskrot. Hämtningsområde är från Fjärås till Uddevalla. Våra kunder är privatpersoner, företag, verkstäder och kommuner. Stenungsunds kommun har vi ett eget avtal med. Hos oss får du ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas och avregistreras från Transportstyrelsen. För bärgning av skrotbilar krävs beslut från Länsstyrelsen. Klicka och läs om vårt tillstånd från Länsstyrelsen

Det här behöver bilskrot i Fjärås

Det som bilskrot i Fjärås behöver när man skall skrota bilen är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett  om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Om ni skall  skrota  bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här på hemsidan eller om ni behöver beställa nytt registreringsbevis

Hur funkar det vid hämtning

Antingen bokar du på hemsidan eller ringer till oss. Vi kommer överens om tid och dag. Vi kommer med vår bärgningsbil och hämtar skrotbilen. Ni får ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas. Alla bilar som vi hämtar bärgas till en auktoriserad bilskrot. Där avregistreras fordonet från Transportstyrelsen och skriver ut ett skrotintyg. För mer information gå till frågor och svar.

Anlita godkänd bilskrot i Fjärås

För att undvika problem med skrotningen av bil är det viktigt att man anlitar auktoriserad bilskrot i Fjärås så bilen verkligen blir avregistrerad. Skrotbilar klassas som farligt avfall, vilket innebär att det krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att få bärga skrotbilar. Kraven som Länsstyrelsen har för att bevilja tillstånd är bl a. att man är ett registrerat företag på bolagsverket, tillstånd till transport av farligt avfall kan endast ges till dem som visar att de har personalmässiga, tekniska och ekonomiska förutsättningar att ta hand om avfallet på ett sätt som uppfyller kraven för att skydda hälsa och miljö, att man har en speciell transportförsäkring som täcker eventuell skada som kan hända vid bärgning av skrotbilen, T ex. om bärgaren skulle tappa bilen när den transporteras, då gäller inte den obligatoriska trafikförsäkringen. Om du anlitar någon som inte har tillstånd från Länsstyrelsen är risken stor att du själv får stå för kostnaden om din skrotbil skulle vara med i en olycka efter den har hämtas från er. Tillståndet från Länsstyrelsen omprövas var 5 år och kan återkallas om Länsstyrelsen anser det. Vi på Bilbärgning Gbg AB uppfyller alla krav som Länsstyrelsen ställer på företag som bärgar/transporterar skrotbilar och har ett beviljat tillstånd av Länsstyrelsen. Skrota bilen i Fjärås säkert och tryggt genom oss.

Hämtningsområde

Följande område hämtar vi bilskrot i Göteborg, Fjärås, Kungsbacka, Kungälv, Mölndal, Kållered, Partille, Lerum, Sjövik, Gråbo, Angered, Härryda, Agnesberg, Hönö, Öckerö, Ale, Stenungsund, Ucklum, Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Trollhättan.

Boka hämtning här på hemsidan eller ring 031-94 37 60

Skrotpremie på bilskrot i Fjärås

Juli 2007 försvann den statliga skrotpremien, men oftast kan man få ersättning för sin skrotbil ändå hos vissa skrotar. Importörer och tillverkare för bilar har producentansvaret, vilket innebär att bilproducenterna har mottagningsställen där du kan skrota bilen gratis.

Övergivna skrotbilar Fjärås

Kungsbacka kommun har ingen skyldighet att bärga bort skrotbilar, ägaren till bilen har hela ansvaret att den forslas bort. Bilar som hindrar eller parkerats på ett trafikfarligt sätt kan bärgas bort av kommunen på ägarens bekostnad. Lämna bilen till en bilskrot i Fjärås.

För mer info. klicka på länken för att komma till Kungsbacka kommun.