Hur mycket är skrotpremien?

Informationen om skrotpremier och tips för att få 3 000 kr i skrotpremie vid skrotning av bilar i Sverige. Det finns ingen statlig skrotpremie i Sverige längre. Fram till 2007 fanns det en premie på 1700 kr för skrotning av personbilar och lätta lastbilar, men den togs bort samma år som man införde ett producentansvar. Systemet med skrotpremier har förändrats över tid och nu främst riktas mot kommunerna snarare än privatpersoner. Att ha en komplett bil och i gott skick, särskilt med en intakt katalysator, är en faktor som påverkar ersättningen positivt.

Lämna in bilen själv för att maximera skrotpremien

Att själv lämna bilen kan också vara fördelaktigt för att maximera skrotpremien, och att jämföra erbjudanden från olika bilskrotar är en klok strategi för att säkerställa att du får bästa möjliga pris för ditt fordon.

Skrota bilen med bra ersättning

Om du vill skrota bilen i Göteborg kan du kontakta www.bilskrotgbg.se som har ett rykte om sig att betala över marknadspriset för skrotbilar. Ersättningen beror på bilens skick, årsmodell och vikt. Katalysatorn är ett värdefullt material som kan ge en hög ersättning. Om bilen har en komplett katalysator kan du räkna med att få en högre ersättning än om den är saknad eller skadad.

Här är några tips för att få högst ersättning när du skrotar din bil:

  • Se till att bilen är komplett med original katalysator.
  • Lämna bilen själv om möjligt. Det ger oftast högre ersättning än om du anlitar en bärgare.
  • Jämför ersättningen mellan olika bilskrot innan du bestämmer dig.
Hur mycket får man för att skrota sin bil?

Hur mycket får man för att skrota sin bil?

Du kan få 3 000 kr betalt från en bilskrot 6 mil norr om Göteborg, när du lämnar bilen själv. Vid upphämtning är ersättningen 1 500 kr. Hos övriga bilskrotar i Sverige kan du generellt sett förvänta dig att få mellan 500 och 1 500 kronor för en skrotbil. Om bilen är i gott skick och innehåller värdefulla delar kan du få mer betalt.

Relaterade artiklar